• slide1
    TEST

macbook showcase image
showcase


EV FARESİNİN GEÇMİŞİ

Mus musculus (ev faresi) muhtemelen insanlar dışında herhangi bir memeliden daha kapsamlı bir dünya dağılımına sahiptir. Coğrafi yayılımı, insanlarla en az 8.000 yıl öncesine uzanan ortak ilişkisiyle kolaylaştırılmıştır. Bitkileri yok ederek ve insan tüketimine yönelik gıda kaynaklarını tüketerek ve / veya kirleterek önemli zararlar verirler. Üretken yetiştiricilerdir, bazen patlar ve veba oranlarına ulaşırlar. Ayrıca işgal ettikleri ve kolonileştirdikleri ekotomilerde yerli türlerin neslinin tükenmesinde rol oynadılar.

YAPISI

Uzun bir kuyruk (60-105 mm - yaklaşık olarak baş ve vücut uzunluğu 65-95 mm'ye eşit), büyük, belirgin siyah gözler, yuvarlak kulaklar ve uzun bıyıklı sivri bir ağızlık. Yetişkinler 12-30 gr. Yabani fareler genellikle açık kahverengiden siyaha; göbek kürkü beyaz, kahverengi veya gri renktedir.

YETİŞME ORTAMI

Ev fareleri insanlarla yakın ilişki içinde yaşarlar - evlerde, ek binalarda, mağazalarda ve diğer yapılarda rahatlıkla uyum sağlamaktadır.Bu canlılar ortak durumlarla sınırlı değildir  ev fareleri, dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok farklı habitatta bulunur. Fareler,Ülkemizin her yerinde kıyı otlakları ve kum tepelerinden çamura kadar değişen habitatlarda bulunur. Bazı habitatlarda, özellikle de toprak örtüsü yoğun olanlarda çok yüksek yoğunluklara ulaşabilirler.

BESLENME

Ev fareler, etli kökler, yapraklar ve saplar gibi birçok çeşit sebze maddesini yerler. Mümkün olduğunda böcekler ve bazı etler yenebilir.Erişilebilir herhangi bir insan yiyeceğinin yanı sıra macun, yapıştırıcı, sabun ve diğer ev malzemeleri ile beslenir. Tahıllar, daha yüksek oranda yağ veya protein içeren yiyeceklere tercih edilir. Farelerin su ihtiyacının büyük bir kısmı, idrarlarını konsantre etme kabiliyetine sahip oldukları için yiyeceklerinin nem içeriği ile karşılanmakta ve bu onların yarı çöl alanlarını kolonileştirmelerini sağlamıştır. % 12 protein içeren tohum diyetindeki fareler serbest su olmadan hayatta kalabilir, ancak bu protein seviyesinin üzerinde günde 3-13 g su gerekir.

ÜREME

Beslenme ve yaşam koşullarına bağlı olarak bir dişi yılda ortalama 15-150 arası yavru yapabilmektedir.5-6 haftalık gelişmiş genç dişilerde üreme yapabilmektedir.100 Metrekare başına 1-2 adet canlı oranı gözlemlenmektedir.Fakat ideal ortam ve besin kaynakarı yeterli olması halinde özellikle tarla ve bahçelerde hektar başına 200.000 canlı görülebilmektedir.

ZARARLARI

Ev fareleri, ekinleri ve insan gıda maddelerini tüketen ve yağmalayan başlıca ekonomik zararlılardır ve insanlara bulaşan bir dizi hastalık ve parazite ev sahipliği yaparlar.Kısa sürede çabuk çoğalarak ortamda bulunan besin kaynalarını hızlıca tüketirler.Beslenme sırasında hastalık ve parazit taşıdıklarından girdikleri ortama bu hastalıklarıda taşımaktadırlar.

ÖNLEME VE KONTROL

Ev fareleri zehirlenme, fümigasyon, tuzaklama ve kovucularla kontrol edilir.

Ev fareleri çok küçük alanlarda istiflenebilir, bu nedenle sürekli bir istila veya yeniden istila tehdidi vardır. Fare istilası riski taşıyan bölgelerin ziyaretçileri, bu tür yerlere gitmeden önce tüm bagaj ve fare ceplerini kontrol etmeye teşvik edilmelidir. İstila riski altında olduğu düşünülen faresiz alanlar, fare istilalarını erken belirlemek için düzenli bir izleme programı uygulamalıdır.

Kesinlikle görülmesi halinde profesyonel yardım alınmalırır.

 

Böcek İlaçlama Nedir ?

Böcek ilaçlama, iç ve dış ortamlarda ortaya çıkan ve insan sağlığını tehdit eden böcek ve haşerelerin, yetkili böcek ilaçlama firması tarafından, ortamın m³ değerine eş oranlı ilaçlama yapılarak gerçekleştirilen işlemdir.

Böcek ilaçlama Fiyatları

Böcek İlaçlama fiyatları, m³ ve m² ölçülerine göre belirlenmektedir. Böceklerin, uzun süre var olması sebebiyle yavrulama söz konusu ise, ilk ilaçlamanın ardından 2 ay sonra tekrar ilaçlanması önerilir.

Böcek İlaçlamanın Sonrası Kaç Gün Eve Girilmez ?

Böcek ilaçlama yaparken en çok korkulan konuların başında, insan sağlığı gelmektedir. Kullanmış olduğumuz ilaçlama ürünleri Bayer ürünleridir. ve Marka uluslararası insan ve evcil dostlarımıza zararsız olması tüm ülkelerde kabul edilmiştir.

Böcek ilaçlama süreleri m³ ve m² değerleri baz alınarak hesaplanabilir. 3+1, 90 m² bir evin ortalama ilaçlama süresi 1 saattir. Evden ayrılmanıza gerek yoktur. Kullanılan ilaçlar kokusuz ve insan sağlığına zararsızdır.

Böcek İlaçlama Tehlikeli mi?

Böcek ilaçlamanın olası bir yan etkisi görülmemektedir. Böcek ilaçlama yapılmaması ve ertelenmesi böcek ve haşerelerin çoğalmasına ve insan sağlığına zararlı hale gelmelerine olanak sağlar. Örneğin böcek ve haşerelerin

ağız kısımlarında taşıdıkları virüsler sebebi ile, yiyeceklerimize temas ettiklerinde , sakatlık ihtimali yüksek hastalıklara sebebiyet verebilir,Felç ve inme gibi hastalıklar çok yaygındır.
ağaç kurdu ilaçlama
Ağaç ve Mobilya Kurdu
akrep ilaçlama
Akrep
alman hamam böceği ilaçlama
Alman Hamam Böceği
Amerikan Hamam Böceği ilaçlama
Amerikan Hamam Böceği
Bit ilaçlama
Bit
Çıyan ilaçlama
Çıyan
Gümüşcün Böceği ilaçlama
Gümüş Böceği
(Gümüşcün)
Karınca Böceği İlaçlama
Karınca
Kene İlaçlama
Kene
Kulağa kaçan İlaçlama
Kulağa Kaçan
Kuş Biti İlaçlama
Kuş Biti
Oryantal Hamam Böceği İlaçlama
Oryantal Hamam Böceği
Örümcek İlaçlama
Örümcek
Pire İlaçlama
Pire
Salyangoz İlaçlama
Salyangoz
Tahta Kurusu İlaçlama
Tahta Kurusu/
Tesbih Böceği İlaçlama
Tesbih Böceği
Arı Kovma İlaçlama
Arı
Eşek Arısı Kovma İlaçlama
Eşek Arısı
Yaban Arısı İlaçlama
Yaban Arısı
Güve Kovma İlaçlama
Güve
Kara Sinek Kovma İlaçlama
Kara Sinek
Lağım Sineği Kovma İlaçlama
Lağım Sinekği
Meyve Sineği Kovma İlaçlama
Meyve Sinekği
Sivri Sinek Kovma İlaçlama
Sivri Sinek
Tatarcık İlaçlama
Tatarcık
Lağım Faresi İlaçlama
Lağım Faresi/
Fındık Faresi İlaçlama
Fındık Faresi
Çatı Faresi İlaçlama
Çatı Faresi