• slide1
    1

macbook showcase image
showcase


GENEL BİLGİ

Çatı fareleri siyah fareler veya gemi fareleri olarak da adlandırılır. Çatı faresi, adını binaların üst kısımlarında barınak bulma eğiliminden alır. Çatı fareleri içeri girdikten sonra sadece malzemeleri kemirerek zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda depolanan yiyecekleri de kirletir ve tehlikeli hastalıkların taşıyıcıları olarak hizmet eder.

Çatı fareleri, büyük gözleri ve kulakları, sivri bir burnu ve pullu bir kuyruğu olan uzun ve ince kemirgenlerdir. Çatı fareleri, birbirine karışmış siyah noktalar ile tipik olarak kahverengi olan yumuşak ve pürüzsüz bir kürke sahiptir. Alt tarafları genellikle beyaz, gri veya siyahtır.

ZARARLI BELİRTİLERİ

Evde çatı faresi istilasının birçok temel göstergesi vardır. Birincisi ve en önemlisi, ölü veya diri gerçek bir kemirgen görmek, potansiyel bir çatı faresi sorununun açık bir işaretidir. Bir çatı faresi istilasının bir başka yaygın işareti, evin etrafındaki dışkıların varlığıdır. Taze çatı sıçanı dışkıları yumuşak ve nemliyken eski dışkılar sert ve kurudur. Dışkılar genellikle yaklaşık ½ ”(12-13 mm) boyutundadır ve sivri uçlara sahiptir.Kemirme izlerinin, hasarlı malların, yuvaların veya yağlı sürtünme izlerinin keşfi de çatı faresi aktivitesini gösterir. Bir istilanın diğer yaygın belirtileri, tavan arasında veya evin duvarlarında sesler ve hasarlı elektrik telleridir.

ÇATI FARESİNDEN DOĞAL YOLLARLA UZAKLAŞTIRMA 

Bir çatı faresi istilasını önlemek için, dörtte birinden daha büyük delikleri veya çatlakları silikonla kapatın ve tüm pencerelerin ve havalandırma deliklerinin kapatıldığından emin olun. Ağaçları ve çalıları binadan uzak tutun ve tavandan sarkan uzuvları kesin. Çatı fareleri erişilebilir yiyecek kaynaklarına çekilir, bu nedenle bahçedeki ağaçlardan düşebilecek meyveleri temizleyin ve çöpleri sıkıca kapatılmış kaplarda saklayın. Evcil hayvan yiyeceklerini ve diğer kuru yiyecekleri de kapalı kaplarda sakladığınızdan emin olun. Ek olarak, sızdıran yağmurlama başlıkları, evcil hayvan su kapları ve kuş banyoları gibi dış mekan su kaynaklarını ortadan kaldırın.

BESLENME

Çatı fareleri omnivordur ve pratik olarak kendilerine sunulan her şeyi yemeye isteklidir. Ancak mevsiminde tohum, kuruyemiş, meyve ve çilek yemeyi tercih ederler. Ek olarak, diyetlerinin büyük bir parçası olabilecek sümüklü böcek ve salyangozlarla beslenirler. Çatı fareleri ayrıca Amerikan ve kahverengi hamamböceği gibi böceklerle beslenir. Su kütlelerinin yakınında yaşıyorlarsa, balıkları, kabuklu deniz hayvanlarını ve diğer suda yaşayan organizmaları yerler.

Çatı fareleri genellikle gece karanlığında ve şafaktan önce beslenirler, ancak gece ve gündüz birkaç kez yiyecek ararlar. Özellikle çatı fareleri yiyecek istifçileridir, yani fındık ve tohum gibi şeyleri sakladıkları bilinmektedir. Yemek yerken korunaklı veya gizli bir ortamda olmayı tercih ederler.

 

Böcek İlaçlama Nedir ?

Böcek ilaçlama, iç ve dış ortamlarda ortaya çıkan ve insan sağlığını tehdit eden böcek ve haşerelerin, yetkili böcek ilaçlama firması tarafından, ortamın m³ değerine eş oranlı ilaçlama yapılarak gerçekleştirilen işlemdir.

Böcek ilaçlama Fiyatları

Böcek İlaçlama fiyatları, m³ ve m² ölçülerine göre belirlenmektedir. Böceklerin, uzun süre var olması sebebiyle yavrulama söz konusu ise, ilk ilaçlamanın ardından 2 ay sonra tekrar ilaçlanması önerilir.

Böcek İlaçlamanın Sonrası Kaç Gün Eve Girilmez ?

Böcek ilaçlama yaparken en çok korkulan konuların başında, insan sağlığı gelmektedir. Kullanmış olduğumuz ilaçlama ürünleri Bayer ürünleridir. ve Marka uluslararası insan ve evcil dostlarımıza zararsız olması tüm ülkelerde kabul edilmiştir.

Böcek ilaçlama süreleri m³ ve m² değerleri baz alınarak hesaplanabilir. 3+1, 90 m² bir evin ortalama ilaçlama süresi 1 saattir. Evden ayrılmanıza gerek yoktur. Kullanılan ilaçlar kokusuz ve insan sağlığına zararsızdır.

Böcek İlaçlama Tehlikeli mi?

Böcek ilaçlamanın olası bir yan etkisi görülmemektedir. Böcek ilaçlama yapılmaması ve ertelenmesi böcek ve haşerelerin çoğalmasına ve insan sağlığına zararlı hale gelmelerine olanak sağlar. Örneğin böcek ve haşerelerin

ağız kısımlarında taşıdıkları virüsler sebebi ile, yiyeceklerimize temas ettiklerinde , sakatlık ihtimali yüksek hastalıklara sebebiyet verebilir,Felç ve inme gibi hastalıklar çok yaygındır.
ağaç kurdu ilaçlama
Ağaç ve Mobilya Kurdu
akrep ilaçlama
Akrep
alman hamam böceği ilaçlama
Alman Hamam Böceği
Amerikan Hamam Böceği ilaçlama
Amerikan Hamam Böceği
Bit ilaçlama
Bit
Çıyan ilaçlama
Çıyan
Gümüşcün Böceği ilaçlama
Gümüş Böceği
(Gümüşcün)
Karınca Böceği İlaçlama
Karınca
Kene İlaçlama
Kene
Kulağa kaçan İlaçlama
Kulağa Kaçan
Kuş Biti İlaçlama
Kuş Biti
Oryantal Hamam Böceği İlaçlama
Oryantal Hamam Böceği
Örümcek İlaçlama
Örümcek
Pire İlaçlama
Pire
Salyangoz İlaçlama
Salyangoz
Tahta Kurusu İlaçlama
Tahta Kurusu/
Tesbih Böceği İlaçlama
Tesbih Böceği
Arı Kovma İlaçlama
Arı
Eşek Arısı Kovma İlaçlama
Eşek Arısı
Yaban Arısı İlaçlama
Yaban Arısı
Güve Kovma İlaçlama
Güve
Kara Sinek Kovma İlaçlama
Kara Sinek
Lağım Sineği Kovma İlaçlama
Lağım Sinekği
Meyve Sineği Kovma İlaçlama
Meyve Sinekği
Sivri Sinek Kovma İlaçlama
Sivri Sinek
Tatarcık İlaçlama
Tatarcık
Lağım Faresi İlaçlama
Lağım Faresi/
Fındık Faresi İlaçlama
Fındık Faresi
Çatı Faresi İlaçlama
Çatı Faresi