• slide1
    Gümüş böceklerinden kurtulmak için uzman desteği şarttır.

macbook showcase image
showcase


BESLENME ŞEKLİ

Gümüşçün böcekleri karbon hidratlarla, genellikle şeker ve nişasta ile beslenirler. selüloz, şampuan, kitap tutkalları, ipek ve ölü böcekler yiyecek kaynaklarıdır.

ÜREME

Gümüşçünler çiftleşme öncesi aşk dansları yaptıkları bir süreçten geçmektedirler. Erkek böceklerin bıraktıkları Spermatoforlar, dişi türlerin yumurta borusuna (ovopozitor)alınır. Dişilerin yumurta sayıları türlerine göre değişmektedir. Bazı türleri günde birkaç yumurta bırakırken. Diğer bir tür günde 2 İla 20 arasında değişen sayılarda yumurta bırakabiliyor.

Gümüş böcekleri genellikle geceleri hareket halindedirler. Çok hızlı hareket ederler ve çok hızlı bir şekilde çoğalırlar. Gümüş böcekleri çoğu kez Kâğıtlar giysiler, duvar kâğıtlarını tahrip ederler.

Gümüşçün böcekleri. Kendin yap şeklindeki çözümlerin kısa süreli ve etkisiz olmasından dolayı üreme ve çoğalmaları devam etmektedir. Bu nedenle gümüşçün böceği istilaları profesyonel hizmet alımı gerektirmektedir. Tam bu durumda ÖZVADİ uzman ekipleriyle beraber durumu yerinde inceleyip ve sizin problemlerinize özel en etkili imha yöntemini uygulayarak çözüm sağlamaktadır.

Yaygın gümüşçül böceği, kumaşlar, kağıt, yapıştırıcı ve diğer yaygın kurutulmuş ev malzemeleri ile beslenen iyi bilinen bir ev zararlısıdır. Kitaplar, gümüş balıkların kontrolsüz istilasından büyük ölçüde zarar görebilir çünkü kağıt ve bağlayıcı yapıştırıcılarla beslenirler. Aynı şekilde böcek örnekleri de bazen gümüş balıklar tarafından yok edilir. Ağız kısımları çiğnemek ve bazen hayvansal ürünlerle beslenmelerine rağmen insanları ısırmazlar.

Yaygın gümüşböceği, dünya çapında her yerde bulunan bir ev zararlısıdır. Diğer bazı  böcek türleri de bina veya ev zararlıları olarak ortaya çıkar.Fırınlar, sıcak su ısıtıcıları ve borular gibi tesislerin yakınındaki binaların sıcak alanlarını tercih eden daha koyu, benekli kahverengi bir böcektir. Alışkanlıkları, sıradan gümüş balıklarınkine benzer. Her iki tür de Louisiana'da bulunur, ancak yaygın gümüş balığa daha sık rastlanır.

Gümüş böcekleri karanlığı tercih ettiğinden ve aydınlatılmış alanlardan aktif olarak kaçındığından, istilalar tespit edilemeyebilir.Işıklar aniden açıldığında veya istilaya uğramış malzemeler temizlik ya da yeniden düzenleme için taşındığında sık sık siper almak için koşuştururken görülebilir. Kağıt ve kumaş gıda kaynaklarının vakumlanması, çıkarılması veya kapatılması ve çatlakların kapatılması gibi kimyasal olmayan işlemler etkili yönetim stratejileridir. Birkaç gün dondurmak, bu tür işlemlerden zarar görmeyen istila edilmiş materyallerde gümüş balığı öldürecektir. Yaygın gümüş balığı nemli alanları tercih eder, bu nedenle nem alma işleminin etkili bir kontrol yöntemi olduğu bildirilmiştir. İstila büyükse veya değerli materyaller risk altındaysa, kimyasal kontrol gerekebilir.

Böcek İlaçlama Nedir ?

Böcek ilaçlama, iç ve dış ortamlarda ortaya çıkan ve insan sağlığını tehdit eden böcek ve haşerelerin, yetkili böcek ilaçlama firması tarafından, ortamın m³ değerine eş oranlı ilaçlama yapılarak gerçekleştirilen işlemdir.

Böcek ilaçlama Fiyatları

Böcek İlaçlama fiyatları, m³ ve m² ölçülerine göre belirlenmektedir. Böceklerin, uzun süre var olması sebebiyle yavrulama söz konusu ise, ilk ilaçlamanın ardından 2 ay sonra tekrar ilaçlanması önerilir.

Böcek İlaçlamanın Sonrası Kaç Gün Eve Girilmez ?

Böcek ilaçlama yaparken en çok korkulan konuların başında, insan sağlığı gelmektedir. Kullanmış olduğumuz ilaçlama ürünleri Bayer ürünleridir. ve Marka uluslararası insan ve evcil dostlarımıza zararsız olması tüm ülkelerde kabul edilmiştir.

Böcek ilaçlama süreleri m³ ve m² değerleri baz alınarak hesaplanabilir. 3+1, 90 m² bir evin ortalama ilaçlama süresi 1 saattir. Evden ayrılmanıza gerek yoktur. Kullanılan ilaçlar kokusuz ve insan sağlığına zararsızdır.

Böcek İlaçlama Tehlikeli mi?

Böcek ilaçlamanın olası bir yan etkisi görülmemektedir. Böcek ilaçlama yapılmaması ve ertelenmesi böcek ve haşerelerin çoğalmasına ve insan sağlığına zararlı hale gelmelerine olanak sağlar. Örneğin böcek ve haşerelerin

ağız kısımlarında taşıdıkları virüsler sebebi ile, yiyeceklerimize temas ettiklerinde , sakatlık ihtimali yüksek hastalıklara sebebiyet verebilir,Felç ve inme gibi hastalıklar çok yaygındır.
ağaç kurdu ilaçlama
Ağaç ve Mobilya Kurdu
akrep ilaçlama
Akrep
alman hamam böceği ilaçlama
Alman Hamam Böceği
Amerikan Hamam Böceği ilaçlama
Amerikan Hamam Böceği
Bit ilaçlama
Bit
Çıyan ilaçlama
Çıyan
Gümüşcün Böceği ilaçlama
Gümüş Böceği
(Gümüşcün)
Karınca Böceği İlaçlama
Karınca
Kene İlaçlama
Kene
Kulağa kaçan İlaçlama
Kulağa Kaçan
Kuş Biti İlaçlama
Kuş Biti
Oryantal Hamam Böceği İlaçlama
Oryantal Hamam Böceği
Örümcek İlaçlama
Örümcek
Pire İlaçlama
Pire
Salyangoz İlaçlama
Salyangoz
Tahta Kurusu İlaçlama
Tahta Kurusu/
Tesbih Böceği İlaçlama
Tesbih Böceği
Arı Kovma İlaçlama
Arı
Eşek Arısı Kovma İlaçlama
Eşek Arısı
Yaban Arısı İlaçlama
Yaban Arısı
Güve Kovma İlaçlama
Güve
Kara Sinek Kovma İlaçlama
Kara Sinek
Lağım Sineği Kovma İlaçlama
Lağım Sinekği
Meyve Sineği Kovma İlaçlama
Meyve Sinekği
Sivri Sinek Kovma İlaçlama
Sivri Sinek
Tatarcık İlaçlama
Tatarcık
Lağım Faresi İlaçlama
Lağım Faresi/
Fındık Faresi İlaçlama
Fındık Faresi
Çatı Faresi İlaçlama
Çatı Faresi