• slide1
    Evinizde açıkta bıraktığınız un, nohut, bulgur ve bakliyatlar güveler in besler

macbook showcase image
showcase


GÜVELER

Pek çok farklı güve türü vardır, ancak ev sahipleri genellikle elbise güveleri ve kiler güveleri ile karşılaşırlar. Bu zararlılar, yiyecek kaynağı veya yumurta bırakma yeri olarak kullanabilecekleri çeşitli ev eşyalarına çekilir.

Hint yemek güvesi gibi kiler güveleri, tahıllar, kabuklu yemişler, unlar, baharatlar ve çikolata gibi kuru yiyecekleri yerler. Giysi güveleri, hayvan bazlı malzemelerden yapılmış giysiler ve döşemeler gibi öğeleri istila eder.Güve hasarının boyutu, istilanın derecesine bağlıdır. Evdeki büyük bir nüfus oldukça maliyetli olabilir. Giysi güvesi larvaları beslenirken giysilerde delikler ve dışkı lekeleri bırakırken, kiler güvesi ağları, koza ve dışkılardan kaynaklanan kirlilik nedeniyle büyük miktarlarda yiyeceğin atılması gerekebilir.

GÜVE BELİRTİLERİ

Güve işaretleri büyük ölçüde türe bağlıdır. İçeride, güveler oda içinde uçarken veya yüzeylerde dinlenirken yetişkinler tarafından tespit edilir. Kumaş besleme güveleri, kumaşlarda besleme hasarı tespit edildiğinde tespit edilir. Bazıları ayrıca faaliyetlerinin kanıtı olarak dokuma, koza ve hatta dışkı bırakacaktır. Depolanan ürün güveleri, zarar görmüş gıda maddelerini, ağları ve pislikleri de geride bırakabilir. Bazı güveler pupa zamanı geldiğinde besin kaynaklarını terk edeceklerdir . Pupalar dolapların, çekmecelerin veya duvarların köşelerinde görülebilir.

GÜVEDEN KURTULMA YOLLARI

Güveler çok zarar verebilir. Ama kendi imkanlarınızla bundan kurtulmanın yolları vardır.

1=Sinek tutucu ve balık yağı ile evde güve tuzağı yap

2=Sirke karışımı ile mutfağı ve depoları temizle.

3=dolabına sedir koyarak güveleri kaçır.

4=Biberiye, lavanta, kekik, defne, yaprağı kullanarak güveleri uzak tuta bilirsiniz.

EVDE GÜVE NEDEN OLUŞUR

Evinizde açıkta bıraktığınız un, nohut, bulgur ve bakliyatlar ın güveler in beslenmesi ve saklanması için en elverişli yerlerdir. Bunun nedeni ise sinek türü haşerelerin buralara yumurtalarını bırakmaları ve bu durumun buralarda güve olmasına sebep olmaktadır.

GÜVE KURDU NASIL OLUŞUR

Pireler beslendikleri yerlerdeki gıdaların içerilerine yumurta bıraktıkları ve bıraktıkları yumurtalar koza örülerek saklanırlar

 . 6 ila 10 gün içerisinde olgunlaşır ve güve larvaları oluşurlar ve güve larvası

 Olarak   çıkar lar.

Böcek İlaçlama Nedir ?

Böcek ilaçlama, iç ve dış ortamlarda ortaya çıkan ve insan sağlığını tehdit eden böcek ve haşerelerin, yetkili böcek ilaçlama firması tarafından, ortamın m³ değerine eş oranlı ilaçlama yapılarak gerçekleştirilen işlemdir.

Böcek ilaçlama Fiyatları

Böcek İlaçlama fiyatları, m³ ve m² ölçülerine göre belirlenmektedir. Böceklerin, uzun süre var olması sebebiyle yavrulama söz konusu ise, ilk ilaçlamanın ardından 2 ay sonra tekrar ilaçlanması önerilir.

Böcek İlaçlamanın Sonrası Kaç Gün Eve Girilmez ?

Böcek ilaçlama yaparken en çok korkulan konuların başında, insan sağlığı gelmektedir. Kullanmış olduğumuz ilaçlama ürünleri Bayer ürünleridir. ve Marka uluslararası insan ve evcil dostlarımıza zararsız olması tüm ülkelerde kabul edilmiştir.

Böcek ilaçlama süreleri m³ ve m² değerleri baz alınarak hesaplanabilir. 3+1, 90 m² bir evin ortalama ilaçlama süresi 1 saattir. Evden ayrılmanıza gerek yoktur. Kullanılan ilaçlar kokusuz ve insan sağlığına zararsızdır.

Böcek İlaçlama Tehlikeli mi?

Böcek ilaçlamanın olası bir yan etkisi görülmemektedir. Böcek ilaçlama yapılmaması ve ertelenmesi böcek ve haşerelerin çoğalmasına ve insan sağlığına zararlı hale gelmelerine olanak sağlar. Örneğin böcek ve haşerelerin

ağız kısımlarında taşıdıkları virüsler sebebi ile, yiyeceklerimize temas ettiklerinde , sakatlık ihtimali yüksek hastalıklara sebebiyet verebilir,Felç ve inme gibi hastalıklar çok yaygındır.
ağaç kurdu ilaçlama
Ağaç ve Mobilya Kurdu
akrep ilaçlama
Akrep
alman hamam böceği ilaçlama
Alman Hamam Böceği
Amerikan Hamam Böceği ilaçlama
Amerikan Hamam Böceği
Bit ilaçlama
Bit
Çıyan ilaçlama
Çıyan
Gümüşcün Böceği ilaçlama
Gümüş Böceği
(Gümüşcün)
Karınca Böceği İlaçlama
Karınca
Kene İlaçlama
Kene
Kulağa kaçan İlaçlama
Kulağa Kaçan
Kuş Biti İlaçlama
Kuş Biti
Oryantal Hamam Böceği İlaçlama
Oryantal Hamam Böceği
Örümcek İlaçlama
Örümcek
Pire İlaçlama
Pire
Salyangoz İlaçlama
Salyangoz
Tahta Kurusu İlaçlama
Tahta Kurusu/
Tesbih Böceği İlaçlama
Tesbih Böceği
Arı Kovma İlaçlama
Arı
Eşek Arısı Kovma İlaçlama
Eşek Arısı
Yaban Arısı İlaçlama
Yaban Arısı
Güve Kovma İlaçlama
Güve
Kara Sinek Kovma İlaçlama
Kara Sinek
Lağım Sineği Kovma İlaçlama
Lağım Sinekği
Meyve Sineği Kovma İlaçlama
Meyve Sinekği
Sivri Sinek Kovma İlaçlama
Sivri Sinek
Tatarcık İlaçlama
Tatarcık
Lağım Faresi İlaçlama
Lağım Faresi/
Fındık Faresi İlaçlama
Fındık Faresi
Çatı Faresi İlaçlama
Çatı Faresi