KARINCADAN NASIL KURTULURUZ
İlkbahar ve sonbaharda karınca aktivitesi yükselir. Şiddetli yağışlar veya kuraklık da dahil olmak üzere hava koşullarındaki değişiklikler, karıncaları yaşayacakları daha misafirperver alanlar arayan iç mekanlara sürükleyebilir. Evdeki herhangi bir küçük açıklıktan girebilirler ve bir tane görürseniz, yakında daha fazlası gelecektir.
Bireysel olarak küçük olsa da, bir karıncanın istilası her türlü ev sorununa neden olabilir. Yiyecekleri kirletebilir ve hastalıkları yayabilirler ve bazı ısıran ve sokan karıncalar insanlarda ve evcil hayvanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca, bazı karınca türleri yapısal hasara neden olabilir ve evdeki kabloları çiğneyebilir.
Karıncalar sosyal canlılar oldukları için karınca yemleri kapalı alanda tedavi olarak işe yarar . Yemi paylaşmak için koloniye geri getirecekler ve bu da koloninin yok edilmesine yardımcı olacaktır. Etkili olmaya devam etmelerini sağlamak için tuzaklar düzenli olarak kontrol etmek ve düzenli aralıklarla yenilemek önemlidir . Yemlerin yerleştirilmesi kolay ve nispeten dağınık olmaması gibi ek bir avantajı vardır.
Bazı karıncalar tatlılara, bazıları da katı ve sıvı yağlara daha çok ilgi duyar. En geniş cezbedici ürün yelpazesine sahip olduğunuzdan emin olmak için hem karbonhidrat bazlı hem de protein bazlı yem tuzakları kullanın. Yemler, evde karınca aktivitesi gördüğünüz bir alana yerleştirilebilir, ancak onları doğrudan bir karınca izine yerleştirmeyin; karıncalar bu şekilde yerleştirilen yem tuzaklarından kaçınacaktır. Faaliyet alanlarının yakınına ve karıncaları çekmesi muhtemel yerlere bir yem tuzağı yerleştirin. Bunları giderlerin yakınına, mutfak dolaplarına, ocak ve buzdolabının altına ve boruların ve duvar prizlerinin etrafı gibi duvar açıklıkları olan herhangi bir yere yerleştirmeyi deneyin.
Spreyler, yemlemeyi desteklemek için iç mekanlarda kullanılabilir; Karıncaların iç mekanlarda halihazırda belirlenmiş bir yiyecek kaynağı olması durumunda, yemleri görmezden gelebilirler.Karıncaların algılamasını önlemek için itici olmayan bir karınca spreyi kullanmak en iyisidir , bu da onların işlenmiş alanlardan geçmelerine ve ürünü vücutlarından alıp koloniye geri taşıyabilmelerine izin verir. Kovucu olmayan bir sprey genellikle temas halinde öldürmez ve karıncaları öldürmeye başlaması daha fazla zaman alır, ancak sonuçta daha fazla karınca yayılıp enfekte olduğundan uzun vadede koloni için daha yıkıcı olacaktır.
Süpürgelikler boyunca ve evdeki pencereler, kapı çerçeveleri ve teras sürgüleri gibi tüm açıklıkların etrafındaki yarıklara spreyler uygulayın.
KARINCA EN COK NE SEVER
Karıncalar bulundukları her ortam da ilk önce tatlı yiyecekler Ararlar. Tatlı yiyecekler daha çok ilgi alanlarına girer. Örneğin reçel, bal, şeker vb. Gibi besin maddeleri. Evinizde bu ürünlerin ağzı kapalı olursa karınca istilasından kurtulursunuz.
KARINCA ISIRIRMI
Özellikle ateş karıncası dediğimiz türünün ısırmaya çok daha meyilli olduğu bilinmektedir.
Karınca ısırmalarında ısırılan bölgede ilk önce ısı artması, kızarıklık ve daha sonrada dayanılmaz bir kaşıntı oluşur. Küçük beyaz bir şişkinlik çevresi kırmızı olarak görünür. Ve kaşınmadan dolayı da Vücut harap olur.
Böcek ilaçlama, iç ve dış ortamlarda ortaya çıkan ve insan sağlığını tehdit eden böcek ve haşerelerin, yetkili böcek ilaçlama firması tarafından, ortamın m³ değerine eş oranlı ilaçlama yapılarak gerçekleştirilen işlemdir.
Böcek İlaçlama fiyatları, m³ ve m² ölçülerine göre belirlenmektedir. Böceklerin, uzun süre var olması sebebiyle yavrulama söz konusu ise, ilk ilaçlamanın ardından 2 ay sonra tekrar ilaçlanması önerilir.
Böcek ilaçlama yaparken en çok korkulan konuların başında, insan sağlığı gelmektedir. Kullanmış olduğumuz ilaçlama ürünleri Bayer ürünleridir. ve Marka uluslararası insan ve evcil dostlarımıza zararsız olması tüm ülkelerde kabul edilmiştir.
Böcek ilaçlama süreleri m³ ve m² değerleri baz alınarak hesaplanabilir. 3+1, 90 m² bir evin ortalama ilaçlama süresi 1 saattir. Evden ayrılmanıza gerek yoktur. Kullanılan ilaçlar kokusuz ve insan sağlığına zararsızdır.Böcek ilaçlamanın olası bir yan etkisi görülmemektedir. Böcek ilaçlama yapılmaması ve ertelenmesi böcek ve haşerelerin çoğalmasına ve insan sağlığına zararlı hale gelmelerine olanak sağlar. Örneğin böcek ve haşerelerin
ağız kısımlarında taşıdıkları virüsler sebebi ile, yiyeceklerimize temas ettiklerinde , sakatlık ihtimali yüksek hastalıklara sebebiyet verebilir,Felç ve inme gibi hastalıklar çok yaygındır.