KENENİN GÖRÜNÜMÜ
Kenelerin dış görünümü türlerine göre farklılık göstere bilir. Yetişkin keneler genellikle çekirdek tanesi kadar dır. (kan emip şişmiş ise) 1cm den daha uzun hale gelebilirler. Kene larvaları 1cm den daha küçük olabilirler.
KENE BESLENMESİ VE TABİATI
Genellikle ormanlarda ve yeşilliklerin bol olduğu yerlerde görülmektedirler. Bazı türleri neme ihtiyaç duyarlar Birçok kene cinsi ise kana ihtiyaç duyarlar Bu yüzdende memeli hayvanların, kuşların ve sürüngenlerin Tüylerinin arasına girip bedenlerine yapışarak kanlarını emmeye başlarlar.
KENELERİN ÜREMESİ
Bir kenenin dört adet yaşam evresi vardır.
Yumurta
Larva
Nemf
Yetişkin
Kenelerin larva döneminde sadece altı, yetişkin döneminde ise sekiz bacakları vardır. Keneler yaşam evreleri boyunca hayvanlar arasında taşıdıkları. Hastalık mikroplarını yada mikro organizmalarını kendilerinde Taşımaya devam ederler.
KENE İSTİLASI
Kene istilasının en belirgin özellikleri kenelerin yoğun olarak aynı alanda olmalarıdır ve keneler tarafından taşınmış olan hastalık yada sıvıların yarattığı Tıbbi belirtilerdir. Değişiklik gösteren bu belirtiler görüldüğü durumda en yakın bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir.
KENE KONTROLÜ
Bir kene istilasını bulmak ve tedavi etmek, özellikle bahçenizin her tarafına yayılmışsa, zor olabilir. Bir haşere yönetimi ,kene istilasıyla mücadele etmek için eğitim, ekipman ve becerilere sahiptir. ÖZVADİ ÇEVRE SAĞLIĞI soruna en iyi çözümü belirlemek ve belirlemek için uzmanlığı kullanır.
Kene istilasının bahçenize ve evinizin içine girmesini önlemek için bu ipuçlarını kullanın.
Yaprak çöpünü çıkarın ve fırçalayın
Mülk hattınız boyunca düzenli olarak uzun çimleri biçin
Çimlerinizi ağaçlık alanlardan ayırmak için 3 fit genişliğinde bir bariyer kurun.
Dışarıda bulunduktan sonra düzenli olarak giysilerinizde ve vücudunuzda kene olup olmadığını kontrol edin.
Kene için evcil hayvanınızın kürkünü günlük olarak kontrol edin
Böcek ilaçlama, iç ve dış ortamlarda ortaya çıkan ve insan sağlığını tehdit eden böcek ve haşerelerin, yetkili böcek ilaçlama firması tarafından, ortamın m³ değerine eş oranlı ilaçlama yapılarak gerçekleştirilen işlemdir.
Böcek İlaçlama fiyatları, m³ ve m² ölçülerine göre belirlenmektedir. Böceklerin, uzun süre var olması sebebiyle yavrulama söz konusu ise, ilk ilaçlamanın ardından 2 ay sonra tekrar ilaçlanması önerilir.
Böcek ilaçlama yaparken en çok korkulan konuların başında, insan sağlığı gelmektedir. Kullanmış olduğumuz ilaçlama ürünleri Bayer ürünleridir. ve Marka uluslararası insan ve evcil dostlarımıza zararsız olması tüm ülkelerde kabul edilmiştir.
Böcek ilaçlama süreleri m³ ve m² değerleri baz alınarak hesaplanabilir. 3+1, 90 m² bir evin ortalama ilaçlama süresi 1 saattir. Evden ayrılmanıza gerek yoktur. Kullanılan ilaçlar kokusuz ve insan sağlığına zararsızdır.Böcek ilaçlamanın olası bir yan etkisi görülmemektedir. Böcek ilaçlama yapılmaması ve ertelenmesi böcek ve haşerelerin çoğalmasına ve insan sağlığına zararlı hale gelmelerine olanak sağlar. Örneğin böcek ve haşerelerin
ağız kısımlarında taşıdıkları virüsler sebebi ile, yiyeceklerimize temas ettiklerinde , sakatlık ihtimali yüksek hastalıklara sebebiyet verebilir,Felç ve inme gibi hastalıklar çok yaygındır.