AKREBİN GÖRÜNÜMÜ
Akrepler sekiz bacaklıdır ve bacakları eklemlidir. Uyuz böceği, kene, örümcek ve diğer eklem bacaklılar ile akrabadırlar. Uzatılmış bir gövdesi ve ucunda iğnesi bulunan parçalı ve erektil bir kuyruğu vardır.
AKREBİN YAŞAMI
Akrepler genellikle geceleri ortaya çıkar ve yırtıcıdırlar. Kırkayak, örümcek, gibi birçok böcek çeşidinden beslenmektedirler. Hatta başka akrep ölülerini yiyerekten beslenirler.
Akrepleri diğer eklem bacaklılardan ayıran en büyük özellikleri görünüşleridir. Güçlü kıskacının olması, dört çift ayağının olması ve en uzun seğmeninin ucunda Akrebin güçlü iğnesinin bulunduğu çok seğmendi bir kuyruğu vardır. Kaşlarının tam ortasında iki adet gözü ve çevresinde birkaç tane daha gözü olsa da . Akreplerin görme özellikleri çok fazla değildir. Genellikle gezerken, dolaşırken daha çok duyularını kullanırlar. Kurbanlarına yaklaştıkları zaman titreşimlerinden hissede biliyorlar.
AKREBİN İGNESİ
Akrepler uzun bir gövdeye sahiptirler. Ayrıca kuyruk uçların da sivri ve keskin zehirli iğneleri bulunmaktadır. Akrepler sivri, keskin ve zehirli kuyruklarını hem savunma hem de saldırıda kullanırlar. Akrepler tek bir batırışta zehirli bir yara açma gücüne ve zehir bezine sahiptirler.
Akrepler birden fazla soka bilirler ama etkili zehir bırakmaları için zamana ihtiyaçları vardır.
Akrepler kurbanlarını sokabilmek için öncelikle ön kısmında bulunan kıskacıyla yakalayıp tutarlar ve daha sonrada kıvrımlı olan kuyruğunun ucundaki zehirli iğnesini kurbanına batırıp zehrini kurbanın vücuduna boşaltır. Bazı akreplerin zehri insanları öldürecek kadar kuvvetlidir.
Yapılan incelemeler ve çalışmalar sonucunda Tek bir akrep cinsinde 40 ile 50 arasında Toksin bulunmaktadır. Ayrıca 1.500 akrep çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan sadece 50 çeşidi insan hayatı için tehlike oluşturmaktadır.
AKREP SOKMASI VE TEDAVİSİ
Akreplerle ilgili kaygılar genellikle zehirli olması ve ısırması ile bilinmektedir. Fakat akrepler ısırma yapmaz sokma yapar ve böylelikle soktukları yerden zehirlerini yaymaya başlarlar.
Akrep soktuğunda kısa nörotiksin proteinlerinin karmaşık karışımlarından oluşan zehrini akıtır.
Akrep sokmasındaki belirtiler sokma yerindeki kızarıklık, yanma, hissi ile beraber gelen uyuşma dokunulduğu zaman hassas şişikler ve şiddetli kas ağrıları, bulanık görüş ve kaslarda seğirmeler görüle bilir. Akrebin soktuğu kişinin aynı zamanda gözleri kayabilir ve kişi hiber aktif hareketler sergileye bilir.
AKREP YUVASINI NERELERE YAPAR
Akrepler genellikle Kayaların, tahta yığınlarının, Kütüklerin ve bunların yığınlarının altlarında yaşamaktadırlar. Çalılık ve taş duvar gibi dikey yüzeyleri severler.
AKREP SOKMASI
Akreple ilgili kaygılar ise zehrinin sivri kuyruğunun ucunda olması. Ayrıca akrepler ısırmazlar, sokar lar. Bu sokma kelimesini anlatırken ısırık kelimesini daha çok kullanırız.
AKREPLERİN ÖMRÜ NEKADAR
Akreplerin büyüme hızları oldukça yavaştırlar. Bir akrebin olgunlaşması 1 ila 6 yıl arasında devam etmektedir.
Genellikle 3 ila 5 yıl yaşarlar. Fakat Bazılarının da 10 ila 15 yıl yaşadıklarında bilinmektedir.
AKREBİN SOKMA BELİRTİLERİ
Akrepler soktuğunda kısa nörotoksik proteinlerin karmaşık karışımlarından oluşan zehirlerini bırakırlar. Akrebin sokma belirtileri ise soktukları yerde yanma ve kızarıklık bırakırlar. Yanma hissiyle gelen karıncalanma, uyuşma ve dokununca çok acıyan küçük şişlikler hissedilir.
Böcek ilaçlama, iç ve dış ortamlarda ortaya çıkan ve insan sağlığını tehdit eden böcek ve haşerelerin, yetkili böcek ilaçlama firması tarafından, ortamın m³ değerine eş oranlı ilaçlama yapılarak gerçekleştirilen işlemdir.
Böcek İlaçlama fiyatları, m³ ve m² ölçülerine göre belirlenmektedir. Böceklerin, uzun süre var olması sebebiyle yavrulama söz konusu ise, ilk ilaçlamanın ardından 2 ay sonra tekrar ilaçlanması önerilir.
Böcek ilaçlama yaparken en çok korkulan konuların başında, insan sağlığı gelmektedir. Kullanmış olduğumuz ilaçlama ürünleri Bayer ürünleridir. ve Marka uluslararası insan ve evcil dostlarımıza zararsız olması tüm ülkelerde kabul edilmiştir.
Böcek ilaçlama süreleri m³ ve m² değerleri baz alınarak hesaplanabilir. 3+1, 90 m² bir evin ortalama ilaçlama süresi 1 saattir. Evden ayrılmanıza gerek yoktur. Kullanılan ilaçlar kokusuz ve insan sağlığına zararsızdır.Böcek ilaçlamanın olası bir yan etkisi görülmemektedir. Böcek ilaçlama yapılmaması ve ertelenmesi böcek ve haşerelerin çoğalmasına ve insan sağlığına zararlı hale gelmelerine olanak sağlar. Örneğin böcek ve haşerelerin
ağız kısımlarında taşıdıkları virüsler sebebi ile, yiyeceklerimize temas ettiklerinde , sakatlık ihtimali yüksek hastalıklara sebebiyet verebilir,Felç ve inme gibi hastalıklar çok yaygındır.